HTML

vegyesturmix

Friss topikok

Címkék

Sousei no Aquarion (1. évad)

Fire san 2014.07.30. 01:01

 Nemrég fejeztem be ezt az animét, amit azért vettem fel a megnézendők listájára, mert az ismertetője* felkeltette az érdeklődésemet. Ugyanis érdekelt, hogy mit kapok a "sc-fi","robotok", "természeti katasztrófa", "fantasy elemek" kulcsszavakkal.
Így, miután megnéztem az utolsó részt is, elmondhatom,hogy érdemes volt végigülni a huszonhat epizódot.
 A jövőben járunk, ahol az emberek életét az árnyangyalok begyűjtési körútjai keserítik meg. A földi halandók számára ezek a lények nem éppen jó dolgot képviselnek, ugyanis az ő energiájuk szükséges a "sötét" angyalok számára. (Hogy később viszont láthassuk az emberi arcokat az Élet fáján,például)
Természetesen (vagy szerencsére) vannak, akik küzdenek ellenük és a begyűjtési körút sikerességét a nullával teszik egyenlővé. Róluk szól ez az anime, rajtuk keresztül nyerünk bepillantást ebbe a kitalált világba.
Ugyanis a szerencsések Aquarionná egyesülhetnek(amihez három ember kell, akik külön-külön gépekben ülnek(ezeket a gépeket Vektoroknak hívják) s egyesüléskor a három gép eggyé válik) és így vehetik fel a harcot az ellenség ellen. (Természetesen ha nem válnak eggyé,akkor is harcolhatnak ellenük)
Talán leggyakrabban a szerencsések közül Silviát, Apollont láthatjuk, akik nemcsak bajtársak egymás számára. Hogy miért? Spolier miatt nem szeretném leírni. (De amiért az olvasó egy női és egy férfi nevet lát, egyből a szerelemre gondol. Igaza van az olvasónak? Nézze meg a huszonhat részt és megtudja :) )
E két szereplőn kívűl figyelmet kapnak még jó páran. Számomra két szereplő vitte el a "kedvenc karakter" címet (vagy a "kedvelt karakter" helyet). Az egyik egy félénk,szemüveges, míg a másik túlságosan szerencsétlennek érzi magát, talán nem ok nélkül.
  A huszonhat rész alatt láthatunk szerelmet, utálatot, aggodalmat s megannyi kalandot kísérhetünk figyelemmel.
Azonban itt-ott kiszámítható a történet. Ugyanis egy részben(valahol a 26 történet felén), előre tudtam, hogy minek muszáj eljönnie (vagy éppen: kire van szükség) s más epizódban is kissé kitalálható az, hogy mi fog törénni.
 Azzal zárnám ezt a véleményt(a képek előtt), hogy leírjam: érdemes azoknak megnézniük, akik vágynak valami kikapcsolódásra, érdekli őket a történet s nem áll távol a robot téma se tőlük.

Néhány kép:

Az egyik fő-főszereplő:

 

 A másik fő-főszereplő:

 

 

Sirius (már a képen is nemesnek néz ki, aki elegánsan viselkedik):

 

Tsugumi:

 

Reika:


"Csoport"képek:

 

 

*Ismertető itt olvasható: animeaddicts.hu/encyclopedia.php?anime.607

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyesturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr256528191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása