HTML

Fate stay night

Fire san 2014.06.27. 23:49

Ez egy 24 részes anime, melyben nemcsak harcok láthatóak, hanem meglepő fordulatok is, melyekre a néző nem is számított.
Ha olyan harcos animét keresel,amiben fantasy elemek vegyülnek és szerelmi vonal is megfigyelhető benne, jó helyen keresgélsz.
Ugyanis mint írtam, Fate stay night nemcsak küzdelmekből áll, hanem például megjelenik a legendás kard, Excalibur is,de emellett más is feltűnik a régi időkből, de spoliert nem szeretnék, így nem írom le, hogy hogyan és miként. Ha másért nem, ezért is érdemes megnézni ezt a művet.
Nos, térjünk rá a történetre vagy az "alap helyzetre".
Adott a Szent Grál, mely meghatározott időközönként kiválaszt hét mestert, kik megidézik a saját szolgájukat s végül csak egy mester maradhat, aki elnyeri jutalmul ezt a legendás tárgyat s emellett valóra válthatja kívánságát.
Hét mester egyike lesz Emiya Shirou, aki mit sem sejtve az egész háborúról, iskolába jár, különleges képességével is segíti az embereket(de ne gondoljunk olyanokra, hogy életet ment, kimenekít égő házban ragadt embereket) s megtudjuk később róla azt is, hogy hogyan viszonyul az élet fontosságához. (Akar-e embereket ölni vagy inkább a lehető legkevesebb áldozatot szeretné hozni)
A másik főszereplő Saber, akiről megtudjuk a 24 rész alatt, hogy melyik korban élt és milyen "beosztásban", mi a célja. Ő az, akit Shirou megidéz s benne egy igen erős harcost tudhatunk. Lehet,nem a legerősebb, de erejéről a huszonnégy rész alatt szerzünk tudomást.
Természetesen ebben a sorozatban nemcsak ez a két szereplő létezik, hanem ott van Tohsaka Rin, aki ugyancsak iskolába jár;Ilyasviel von Einzbern, egy lány s persze még sokan mások is.
Számomra ez az anime a kedvencek listájára került fel, mert szívesen néztem az újabb és újabb részt meg és a látvány világ is megfelelő volt számomra.
Kedvenc szereplőm nincs, de ez nem von le semmit se az értékéből.
A vége lehetett volna más is, hiszen másra számítottam. Hogy milyen befejezésre számítottam? Azt se szeretném tudtotokra adni,hiszen nem szeretném lelőni (se csúzlival, se papírrepülővel:D ) az esetleges találgatásokat. Mindenki nézze meg a Fate stay night-ot és kiderül, hogy számára milyen a történet, a látványvilág(megrajzolás ugye sokaknál számít), a befejezés.
Számomra az anime 10/9 pontot ért el.

Néhány képet megosztanék veletek, ha nem gond, így a végére.:)

Ő az egyik főszereplő:

A másik főszereplő:
Néhány "csoportkép":

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyesturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr856430845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása