HTML

SAO,2.évad,első rész magyarul

Fire san 2014.07.07. 00:19

Sokan bizonyára várták, hogy elérkezzen ez a nap, amikor újra a SAO világában lehetünk.

Mielőtt megnéztem az első részt, több mindenre számítottam.
Elsőnek említeném a trailer-t, ami nem hozott tűzbe. Ugyanis a cirka fél perces előzetesben ezek történtek:
az első kilenc másodpercben "forog",mozog az a sárga betűsereg, majd egy pillanatra bevillan egy mozdulat  ahogy egy fegyverrel ügyködnek, majd újra megcsodálhatjuk a sárga forgást.
A trailer felénél újra az új szereplőé a képernyő, aki annyit csinál, hogy elsüti fegyverét.
Nagyjából ennyi, amiből nem derül ki sok minden, csak annyi, hogy kapunk egy új karaktert és vélhetőleg mást fognak használni harc közben.
Másodiknak említeném a "cserét". Hiába az a neve az animének, hogy Sword Art Online, vagyis hiába sword=kard, lőfegyverek lesznek azok, amiket a játékosok kezükben markolászhatnak.
Harmadikként hozom fel azt, hogy egyesek szerint Asuna nem kap helyet, sőt, egy bizonyos szívből is ki lesz tessékelve. Nem tudom, ez mennyire lesz igaz, de aki megnézi végig, az választ kap. Én végignézem, az biztos.
A trailer:

Visszatérve az első részre, miután megnéztem:
Tévedni emberi dolog,hiszen Asuna már az első percekben színre lép s tőle tudjuk meg, hogy 2025. decemberében járunk, amikorra a mag megtette hatását. Emellett megjelent (egy ideje) a Gun Gale Online nevű játék,amit már sokan használnak. Ehhez szükséges egy NerverGear-t felváltó eszköz, az Amusphere.
GGO-ban feltűnik a trailer-ben látott lány, így örülhetnek azok, akik rá kíváncsiak.
Nem szeretnék sok spoiler-t leírni, így azt ajánlom, hogy akinek tetszett a SAO, ALO világa és érdekli Kirito, Asuna sorsa, nézze meg az első részt.
Lehet, nem sikerült olyan izgalmasra, de valahogy fel kell vezetni a történetet.
Látványvilága "megfelelő" szót tudhatja magáénak, hiszen elégedett voltam a szereplők megrajzolásában s háttér is kidolgozott.
Még adnék kis ízelítőt a kezdéshez (és közben remélem,hogy nem kukába való bejegyzést írtam):
Vajon miért nemcsak egy játék a GGO? Vajon mit gondolnak a jövőjükről Asuna és Kirito? Ezekre a kérdésekre (is) választ kaphatunk, ha a lentebb található videó huszon-valahány percét végig nézzük.
Itt az első rész, magyarul:

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyesturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr226480639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsivazz 2014.07.11. 21:04:36

Szervusz,

Ha érdekel, akkor az anime-tv.hu-n indíthatunk blog részt amit vezethetsz :) az oldal amúgy is az animekkel és fordításaikkal foglalkozik, igaz még nem ismerik annyira mivel nemrég indult csak, a csapatokat még rá kell bírnom, hogy regisztráljanak

Kicsivazz

Fire san 2014.07.23. 00:46:51

@Kicsivazz:

szia:)

Érdekelni érdekel a lehetőség, noha nem garantálom, hogy hetente,naponta írok bejegyzést. :D
Emellett azt se ígérem, hogy az xy animéket,animerészeket megnézem.:D
Szóval az ilyen kötöttségeket nem garantálom,hogy teljesítem (időben:D )
Talán azért nem baj, ha van társszerzőm is.:)

Kicsivazz 2014.07.23. 09:14:21

@Fire san: Áh ugyan, bőven elég ha néha néha írsz, igazából úgy néz ki nem te leszel egyedül aki ír, bár a tieid jóval igényesebbek :) Plusz azért az anime-tv-nek már most, hogy nincs igazából kereső optimalizálva (és még közel sincs kész) napi szinten van 300-600 látogatója és ez még csak nőni fog. Keress a kicsivazz@gmail.com-on és adok hozzáférést.
süti beállítások módosítása