HTML

vegyesturmix

Friss topikok

Címkék

Élet a vízben és szárazföldön: Nagi no Asukara

Fire san 2014.07.10. 01:00

Egy anime, amiből megtudhatjuk, hogy milyen lehetne az élet, ha vízben is élnének emberek. No de nem üvegburkok és hasonlók alatt, hanem házakban, mint fent, a felszíniek.
Igen,az animében  tudnak lélegezni a víz alatt, de csak azok, akiknek Enával rendelkeznek.
Huszonhat rész alatt megismerünk pár víz felettit és vízalattit, például Hikarit, Manakát. Akik fiatalok és felszíni iskolába kényszerülnek járnak egy darabig.
Mint ahogy várjuk, a szárazföldi létük nem maradhat zökkenőmentes, hiszen nem egyszer állnak szemben egymással a két világ lakói.
Az egyik fiatal nem kedveli a felszínieket s ennek hangot is ad. Azonban a történet során megváltozik a véleménye s sok más is megváltozik a felszínen s a vízben.
A történetben nagy szerepet kap az Ofunehiki, ami egy ünnep, amikor arra emlékeznek, hogy egy nő a tenger-isten színe elé járult, hogy lecsillapítsa őt.
Azonban ez a fesztivál sok érdekességet hoz el a felszíniek és a víziek számára. S magában a történetben is megannyi fordulatot láthatunk. Igaz, én egyet ki is találtam már azelőtt,mielőtt végig néztem volna az animét. (Valaki kap valamit) Vagy inkább csak szerettem volna,hogy úgy járjon, ahogy járt?
Majdnem a felénél újabb fordulópont születik meg: kicsit másként látjuk az időt.
Az első részek nem lopták be a szívembe magukat, a nagyobb érdeklődésemet a hetedik réssnél kapta meg s nem bántam meg. Noha nem lesz a topok közt(ahol a SAO, Claymore Fate Stay Night kap helyett), azonban eléggé jó.
A grafika se "elnagyolt" vagy gyerekes(?) vagy kidolgozatlan, így arra se lehet panaszunk. Azonban arra igen, ha horrort várunk vagy sok-sok ecchi tartalmat.
Szóval ajánlom ezt az animét annak, aki vágyik valami "ritkaságra" (talán nem sok anime foglalkozik felszíni-vízi ember témával, de jöhetnek a példák, ha tudtok :) ), kissé iskolás (főszerepben nem a suli van) történetre.:)
Kedv csinálónak néhány kép a végére:

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyesturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr266474529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása