HTML

Kard helyett lőfegyver: SAO 2. évad

Fire san 2014.12.28. 21:30

Ezt az animét gondolom sokan ismerik. Ki innen, ki onnan, de egy biztos: nemrég lett vége a második évadnak.
Huszonnégy részből áll, amit két részre lehet osztani: az egyik a GGO, míg a másik a Mother Rosario. Többen hype-t* emlegetnek, ha meghallják a SAO szót. Szerencsére én nem ezért kezdtem el nézni annó és nem ezért kezdtem el a második évadot sem.
Először a GGO-ról írnék néhány szót. Ezekben a részekben egy steampunk világba kalauzolnak el minket, ahol megismerkedünk egy új szereplővel: kék haja és a neme azonnal megjegyezhetővé teszi. (Mit keres egy lány egy olyan játékban, ahol a fegyvereké a főszerep?)
shinon.png
Róla is megtudunk dolgokat: honnan jött, miért játszik és egyéb kérdések.
Akik azért nézik a SAO-t, mert Kiritot akarják látni benne, azoknak se kell majd csalódniuk. Ő is megjelenik a huszonnégy rész alatt.
Veszélyt természetesen ezekben a részekben is láthatunk, még ha nem is olyan nagyságrendűt, mint az első évadban: ha meghal bárki is a játékban, meghal a valós életben is.
"Félidőnél" átváltunk egy másik világba: elfelejtjük a steampunk árnyalattal megfűszerezett GGO-t, helyette megkapjuk a szelídebb, tündéres világot és áthajlunk fantasy stílusba. Azonban ne örüljünk előre: továbbra is érkeznek a gondok. Asuna szembekerül az anyjával, aki jót akarva a lányának, más irányba akarja terelni a gyerekét. Azonban ő úgy hiszi, hogy úgy jó az élete, ahogy van. 
Ő lenne Asuna anyja:
asuna-mom-sao.jpgVajon belép a virtuális világba? És ha igen, miért?
Megismerkedünk más szereplőkkel, akiknek élete nem fenékig tejfel.
yuuki_sao.png Ő lesz az egyik, akiknek a kilétét jó ideig nem fogják ismerni. Azonban erre is fény fog derülni.
Persze más is lesz, akivel kicsit közelebbről megismerkedhetünk:
sao-ii-20-img042.jpgŐk lennének az új szereplők, akikkel találkozhatunk pár rész erejéig. Talán nemcsak nekem szúrt szemet az, hogy valamennyire hasonlítanak a másikra:
a fentebbi képen, bal oldali lány Asunára emlékeztet, míg a jobb szélső mintha
Leafa-t (igazi neve: Kirigaya Suguha) utánozná.Emellett az egyik új szereplőben Kiritot véltem felfedezni, de megnyugtathatok mindenkit, hisz ő nem Kirito.
Zárásként következne az, hogy számomra mennyire tetszett a második évad. Úgy gondolom, hogy érdemes volt megnéznem.
A befejező résznél elérzékenyülés jelenlétét mutattam és nem mondhatom azt, hogy csak én voltam így ezzel.
A történet maga végig fent tartotta az érdeklődésemet és nem lehet betudni a huszonnégy részt egy eseménytelen katyvasznak.
Ajánlom annak, aki kíváncsi az első évad folytatására, aki a steampunk világra szomjazik, annak inkább csak a GGO-t és a többit meglátja.
sword-art-online-ii.jpg

* Topszotar.hu szerint: "túlzó népszerűsítés, agresszív reklám, csinnadratta, felhajtás, reklám"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyesturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr906576719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása