HTML

Egy kedvenc: Claymore

Fire san 2015.06.13. 00:22

A horror nem számít a kedvenc műfajomnak, se a vérontás, hisz nem lelkesedek túlságosan amiatt, hogy megrajzolt vércseppeket lássak a képernyőn. Azonban a Claymore címet viselő történettel kivételt kell tennem. 
Ugyanis érdekelt, hogy milyen az a fantasy történet, ahol félig ember lények léteznek az emberek közt. Nos, nem feleslegesen néztem meg a részeket. 
A hangulat természetesen komor, erre a zene is és a színvilág is rájátszik.
Az openinget képzeljük el egy olyan sorozatnál, ami cukormázas, rózsaszín pelyhekkel tarkított világban játszódik. Kicsit nehéz lenne. 
Az emlegetett zene: 
https://www.youtube.com/watch?v=QrHYEW1Raa4
Szavakat érdemel a színvilág és természetesen képeket bemutatásul: 
(Kezdjük a naplementével, majd folytassuk mással)


naplemente_claymoreban.png

claymore_elso_reszbol_ferfiak.png

claymore_elso_reszbol_a_no.png

Itt a hajszínek követik a valós életbeli árnyalatokat: szőke, barna...Úgyhogy, ha számodra az a jó anime, ahol kék, rózsaszín, zöld hajkoronákkal léteznek a szereplők, akkor csalódást kell okoznom. 
Térjünk rá a történetre: adva van egy fantasy-ba illő faj, a claymore. Ők félig emberek, félig szörnyegetek, emiatt a szemük ezüst színben pompázik. Amiért félig yoma-nak mondhatják magukat, a hétköznapi halandók félnek tőlük, sőt, boszorkáknak nevezik őket. A női harcosok (ugyanis egyikük se nő) azért élnek, hogy öljék az emberölő szörnyetegeket. 
A kard, a furcsa tekintet nem gátolja meg Raki-t, hogy a falujukba betérő claymore-t elkezdje követni.
Rakiról tudni kell, hogy egy fiú, akinek az élete hamarosan megváltozik. 
Ennyit szerettem volna írni, ha bejövős az anime, a történet és a grafika, akkor kerítsetek magatoknak egy alkalmat, amikor az első részt megnézitek. :) 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyesturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr266698735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása